Tarile producatoare de cafea:

Bolivia, Brazilia, Burundi, Camerun, Columbia, Congo, Costa Rica, Ecuador, Republica Dominicana, Ethiopia, Ghana, Guatemala, Haiti, Hawaii, Honduras, India, Indonesia, Jamaica, Kenia, Madagascar, Mexico, Nicaragua, Panama, Papua Noua Guinee, Peru, Salvator, Thailanda, Tanzania, Togo, Uganda, Vietnam, Coasta de Fildes.

 

AFRICA

Ethiopia – este tara in care s-a cultivat prima data cafeaua, de aici pornind in intreaga lume. Numele de cafea vine de la Kaffa care este o regiune in Ethiopia unde cafeaua creste chiar in salbaticie. Se cultiva doar cafea Arabica, iar metoda de procesare este atat uscata, cat si uda.

Kenya – cafeaua pe care Kenya o exporta are putine defecte sau chiar deloc. Pentru a-i stabili valoarea, este imparita in functie de gust: fructata, plina, cu aciditate medie spre mare, cu gust de vin. Cafeaua din Kenya este excelenta pentru belnduri.

Coasta de Fildes – se cultiva Robusta.

Congo – se cultiva Robusta in nord, centru si sud si Arabica in nord si sud

Camerun – 70% productie Robusta si 30% Arabica, metoda de procesare este uda si uscata, boabele de Robusta au culoare maron inchis, boabele de Arabica au culoare verde luminous, Robusta are arona lemnoasa, iar in ultimii ani are aroma de mucegai. Din aceste motive este des folosita in mixuri de cafea sau pentru automatele de cafea. Arabica are aciditate crescuta, este folosita mai mult decof deoarece astfel nu isi pierde intreaga aciditate si nici aroma.

Burundi – 90% productie Arabica, 10% productie Robusta, Arabica se cultiva la 1500-2000m altitudine, Robusta se cultiva la 600-800m altitudine, metoda de procesare este uda si semi-uda.

Ghana – produce o cantitate mica de cafea annual iar calitatea ei nu exceleaza cu nimic. Se presupune chiar, ca parte din cafea este importata din Coasta de Fildes si Togo.

Ethiopia – este tara in care s-a cultivat prima data cafeaua, de aici pornind in intreaga lume. Numele de cafea vine de la Kaffa care este o regiune in Ethiopia unde cafeaua creste chiar in salbaticie. Se cultiva doar cafea Arabica, iar metoda de procesare este atat uscata, cat si uda.

Tanzania - cafeaua este un produs fundamental pentru export 

Uganda -  Robusta: procesata uscat, cu un bob echilibrat, fara urme de fermentare, mucegai sau alte mirosuri. Are un gust lemnos, cateodata picant. Uganda produce si Arabica