Astazi va prezentam o delicioasa prajitura cu cafea, care este usor de facut si care va fi pe placul tuturor. Cafeaua recomandata pentru prajitura o gasiti aici: http://www.espressodepo.ro/cafea/cafea-macinata/eduscho/eduscho-mild-500g.html

Ingrediente:

Pentru blat

7 oua
7 linguri de zahar
7 linguri faina
100 g margarina
1 esenta de vanilie
1 praf de copt

Pentru crema

1 l frisca lichida
2 pliculete gelatina
200 g fructe confiate
1 esenta de rom
3 lingurite de cafea macinata fin
1 borcan gem de capsuni
100 g ciocolata

Pentru sirop

300 ml apa
250 g zahar
1 esenta de vanilie
coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile unul cate unul, margarina topita si racita, esenta si se amesteca bine. Se pune faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza incet de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si tapetata si se coace la foc mic circa 40 de minute.

Gelatina se pune la inmuiat 15 minute, dupa care se topeste pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine cu esenta de rom, se amesteca cu gelatina, cafeaua macinata fin si cu fructele confiate (sau din compot) taiate cubulete foarte mici.

Se pune la fiert apa cu zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala. Se fierb pana se leaga siropul, dupa care se da la racit. Blatul racit se taie in doua, iar una din bucati se mai taie o data.

Se opreste un sfert din crema pentru ornat. Se asaza o foaie de blat în tava, se insiropeaza, se pune gemul, a doua parte de blat mic insiropat, jumatate din crema, ultimul blat si se încheie cu crema. Se lasa la rece cel putin doua ore, se taie bucati si se orneaza cu crema pastrata si cafea (sau ciocolata rasa fin).

Speram ca v-a placut reteta recomandata de noi si asteptam sa ne spuneti cum v-a iesit prajitura!