Ceaiul rece, Ice-tea, nu este o inventie a ultimilor ani, asa cum este impresia generala, cu toate ca in ultimii ani consumul acestuia a crescut simtitor. Ceaiul rece a inceput sa fie consumat inca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea, prin cultivarea arborilor de ceai in Carolina de Sud, SUA. Initial, se folosea doar ceai verde, ulterior s-a trecut si la folosirea unor sortimente de ceai negru si de fructe.

 

 

Consumul de ceai rece a devenit popular odata cu targul mondial din St. Louis, 1904. In timpul prohibitiei, 1920 - 1933, ceaiul rece, insotit de gheata  a crescut in popularitate pentru ca majoritatea oamenilor erau nevoiti sa caute o alternativa la bere, vin, bauturi spirtuoase, care devenisera ilegale.

 

 

Astazi consumul de ceai rece este in floare, in special in sudul Statelor Unite, unde se consuma nu doar in zilele calduroare, ci tot timpul anului, in special in timpul meselor.
Totodata, consumul de Ice-tea a luat amploare si in tara noastra, tot mai multi romani preferand sa consume un ceai rece, eventual cu gheata, in detrimetrul sucurilor din comert, pline de E-uri.

 


EspressoDepo iti aduce o gama vasta de sortimente de ceai 100% natural, pentru prepararea in casa, care sa iti aduca aportul de energie necesar si sa iti satisfaca setea in zilele calduroase de vara si nu numai.

Vezi oferta noastra aici.