In perioada 30 martie - 2 aprilie 2017, in cadrul Bucharest Coffee Festival, a avut loc Competitia Nationala de Barista, Bucuresti alaturandu-se astfel oraselor in care acest eveniment a devenit traditie: Londra, Amsterdam, Istanbul, New York.
Evenimentul a reunit producatorii locali, importatorii de cafea nationali si internationali, cu standuri si diverse produse si accesorii
dedicate pentru lumea cafelei.

Competitia Nationala de Carista din cadrul evenimentului a fost organizata in mai multe metode de preparare a cafelei:

Brewers cup
Latte art
Ibrick
Good Spririts
Cup tasting

Castigatoarea locului I la metode de preparare la Ibrick este Cristalenia Sofan, barista a The Coffee Shop, motivul nostru de mandrie.
Crista ne spune care e secretul cafelei perfecte la ibric:''Secretul ei e atunci cand vezi ca ea creste in ibric, atunci trebuie sa o opresti.  Atunci e punctul extractiei, atunci iti extrage aromele si uleiurile.''

Crista a copilarit in Grecia, unde a invatat toate subtitilitatile cafelei, ajungand astazi un adevarat barista.(sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/social/cum-se-prepara-cafeaua-perfecta-o-romanca-iti-dezvaluie-toate-secretele.html)

Va asteptam sa savurati o cafea preparata de Crista in cafeneaua The Coffee Shop Baniei.