Tarile producatoare de cafea:

Bolivia, Brazilia, Burundi, Camerun, Columbia, Congo, Costa Rica, Ecuador, Republica Dominicana, Ethiopia, Ghana, Guatemala, Haiti, Hawaii, Honduras, India, Indonesia, Jamaica, Kenia, Madagascar, Mexico, Nicaragua, Panama, Papua Noua Guinee, Peru, Salvator, Thailanda, Tanzania, Togo, Uganda, Vietnam, Coasta de Fildes.

 

ASIA

India – produce atat Arabica, cat si Robusta. Metoda de procesare este atat umeda, cat si uscata. India produce si o serie de cafele speciale: Monsoon, Mysore Nuggtes, Robusta Kaapi Royale. India este a doua tara exportatoare dupa Brazilia

Indonesia – produce Arabica si Robusta, metoda de procesare este atat umeda, cat si uscata. Este folosita mai mult in blenduri  pentru espresso datorita corpului, densitatii si gustului ciocolatiu-iute.

Vietnam - pana in anii 1980 Vietnam era o tara consumatoare de ceai. Dupa 1976 Vietnam a facut pasi importanti atat in cultivarea de cafea, cat si in exportul acesteia, iar astazi a ajuns al doilea producator din lume dupa Brazilia si primul producator de Robusta din lume. 

Thailanda - 99% producatoare de Robusta cultivata cu precadere in Peninsula Sudica. Doar 35%-40% este exportata, restul este pentru consum intern si pentru cafeaua instant. Productia de Arabica reprezinta 500 de tone pe an cultivata pe dealurile din nord. Este procesata umed si este destinata pentru uzul domestic O parte din ea este exportata si este organica si gourmet.