Tarile producatoare de cafea:

Bolivia, Brazilia, Burundi, Camerun, Columbia, Congo, Costa Rica, Ecuador, Republica Dominicana, Ethiopia, Ghana, Guatemala, Haiti, Hawaii, Honduras, India, Indonesia, Jamaica, Kenia, Madagascar, Mexico, Nicaragua, Panama, Papua Noua Guinee, Peru, Salvator, Thailanda, Tanzania, Togo, Uganda, Vietnam, Coasta de Fildes.

 

AMERICA CENTRALA:

Bazilia – principala exportatoare si producatoare de cafea Arabica din lume,  produce si cafea Robusta (Conilon), cafeaua este produsa in 17 state ale federatiei, recoltarea se face prin stripare, metoda de procesare este in mare parte uscata.

Columbia  - al doilea producator si exportator de cafea Arabica dupa Brazilia, cel mai mare producator de cafea Mild din lume.

Ecuador – 50% productie Arabica si 50% Robusta, Arabica este procesata ud si uscat in timp ce Robusta doar uscat. Ecuador este o tara premiata pentru productia de cafea instant.

Costa Rica – cafea mai putin acida cu gust ca de vin, este imortata de catre Italia unde este folosita pentru blendurile de espresso, cafeaua este dulceaga si fina

Guatemala – cafeaua din Guatemala este foarte aromata. Cea cultivate la altitudini mici este dulce, delicata si aromata, iar cea cultivata la altitudini mari are aciditate medie spre mare si este foarte apreciata pe piata Europei de Nord. In general cafeaua vine in blenduri pentru a satisface gusturile tuturor. Guatemala are multe varietati de cafea datorita varietatii climatului, solului si altitudinii.

Haiti – cafeaua haitiana poate fi considerate, in mare parte, origanica. Cafeaua are corp, gust plin si echilibrat, aciditate medie spre slaba, aroma usoara.

Bolivia - bobul de cafea arata correct, aciditatea este medie spre mare, este mai putin aromata comparative cu cafeaua din Costa Rica spre exemplu, metoda de procesare este uscata 20% si uda 80%