Pentru iubitorii de cafea, dimineata incepe cu aceasta licoare magica, fiind unul din lucrurile marunte unde fara doar si poate o sa gasim fericirea. Si totusi, cafeaua nu este trasa la indigo. Asta ne aduce la subiectul prezentului articol: exista cafeaua perfecta? cum o alegem?

 

 

 

In primul rand, nu o sa stim niciodata cum sa alegem daca nu ne informam, experimentam si comparam. Astfel, ne dam seama de preferintele noastre. Cafeaua, ca oricare alt aliment ce ne incanta papilele gustative, trebuie aleasa, selectata si preparata incat sa se profite la maxim de gustul, aroma si proprietatile sale benefice asupra organismului nostru.

O cafea nu este neaparat buna pentru ca are o anumita denumire sau pentru ca are un ambalaj impecabil. De cele mai multe ori insa, acestea sunt criteriile principale care ne determina sa o cumparam.

 

 

O cafea este 100% Arabica sau poate fi gasita combinata in diferite proportii cu boabe de Arabica si Robusta, are o aciditate ridicata sau medie, are un grad de prajire mediu sau intens, un gust amar sau mai putin amar, o aroma de nuci, ciocolata, citrice sau alte arome, este mai aspra sau mai delicata in functie de regiune si de soi. Bazandu-va pe aceste caracteristici, va puteti gasi tipul de cafea care o sa fie perfect pentru gusturile dumneavoastra. Indiferent de modul de preparare - ibric, filtru, espressor, moka, presa franceza - o cafea buna iese mereu impecabil.

 

 

Dupa cum bine stiti (sau daca nu stiti va spunem noi), in spatele fiecarei cesti de cafea este o poveste. Povestea sutelor de maini si miilor de ore de munca care aduc aceasta bautura savuroasa in fata noastra. Povestea familiilor de fermieri din tata in fiu care au plantat, ingrijit, cules si procesat roadele plantei de cafea.

 

 

Cea mai frumoasa poveste insa este cea a prajirii cafelei. Celor care prajesc cafeaua le revine cea mai mare responsabilitate fata de produsul finit din ceasca noastra. Ei sunt cei care, prin tehnici speciale de prajire, prin combinarea si controlul aromelor, dau valoare sau irosesc munca celorlalti implicati in tot acest proces titanic, ce are drept scop fericirea noastra pe care o gasim intr-o marunta ceasca de cafea.

 

 

 

Noi aici la Espresso Depo, ne-am asumat aceasta responsabilitatea pentru a va oferi nu doar o cafea, ci cea mai buna cafea. Noi credem ca o cafea de calitatea trebuie sa fie accesibila tuturor, de aceea facem tot posibilul sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor dumneavoastra.

Nu ne credeti pe cuvant! Experimentati sortimentele noastre de cafea proaspat prajita, provenita din toate colturile lumii si prajita cu atentie de cafegiii nostri - http://www.espressodepo.ro/cafea/cafea-de-origine/cafea-proaspat-prajita.html