Tarile producatoare de cafea:
Bolivia, Brazilia, Burundi, Camerun, Columbia, Congo, Costa Rica, Ecuador, Republica Dominicana, Ethiopia, Ghana, Guatemala, Haiti, Hawaii, Honduras, India, Indonesia, Jamaica, Kenia, Madagascar, Mexico, Nicaragua, Panama, Papua Noua Guinee, Peru, Salvator, Thailanda, Tanzania, Togo, Uganda, Vietnam, Coasta de Fildes.
JAMAICA – principalul importator al cafelei din Jamaica este Japonia. Cafeua jamaicana este inexplicabil de scumpa motiv pentru care nu prea este folosita in blenduri. Boabele sunt fara defect, correct prajite, aciditate medie catre mare cu tendinte dulci, cafeaua este aromata.
HAWAI – cea mai cunoscuta cafea cultivate aici este cea cultivate pe pantele vulcanului Mauna Loa din districtul Kona. Procesarea este umeda, aroma este echilibrata, corpul este plin, gustul este bogat si uniform cu alzuie de alune. Daca este preparata sub forma de espresso, aciditatea este mare. Este recomandata in blenduri
PERU - cea mai cunoscuta cafea peruana provine din valea Chanchamayo. Cafeau este sortata manual, culoarea este bleu verzui, cu acidiate echilibrata si tendinta catre un gust de ciocolata. O alta cafea considerata exceptionala este cea din zona Valleverde. Este la fel de buna ca si cafeaua din America Centrala, are corp, aciditate si dulceata. Majoritatea cafelei din Peu este vanduta ca si cafea organica